Napos oldal.

napocska-d-vitaminNyáron szépen süt a nap de nem tudjuk élvezni teljes mértékben a sugárzások miatt.Mindenféle napvédőket használunk ami nem engedi felszívódni a d-vitamint a szervezetünkbe.Megint egy új probléma amit meg kell magunknak oldani.A vitaminokat a szervezetünk a táplálékból próbálja kinyerni ami nem mindig sikerül.Vannak vitaminok amit kapszula formájában tudunk csak bevinni a szervezetünkbe.A gyümölcsökben és a zöldségekben is vannak vitaminok de naponta több kilót kellene fogyasztani belőlük,hogy az elvárt szintet tartani tudjuk.

Napi ajánlatom!

d3

A D-vitamin egy olyan lipofil, azaz zsírban oldódó vitamin, amit a szervezet a napfény segítségével képes saját maga előállítani egy összetett folyamaton keresztül. Termelése a bőrben, a bőr alatti zsírréteg segítségével történik. Itt napozáskor az ultraibolya sugárzás hatására egy elő-anyag keletkezik, ami előbb a májban, majd a vesében alakul tovább aktív D-vitaminná.

Azonban a megfelelő mennyiségű D-vitamin előállításhoz már nem töltünk elég időt a napon, vagy ha töltünk is, azt fényvédő krémek használatával tesszük. Napjainkban a D-vitamin hiány világméretűvé vált. A Föld lakosságának több mint 93%-a D-vitamin hiányos, beleértve a gyermek és felnőtt korosztályt is. Ez a hiány számos betegséggel hozható összefüggésbe, ezért mindenki számára fontos a megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlás. Webáruházba.

 

Látogass meg a Webáruházban itt.

Advertisements

2 thoughts on “Napos oldal.

  1. Pingback: Minden napra. | fakanal01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s